Tipărire
Accesări: 4035
Reactivarea Vindecarii Naturale a Organismului prin NLP

Corpul nostru este perfect echipat pentru viata!

Atunci cand venim pe lume, corpul nostru este perfect echipat pentru viata! In situatii de pericol, creierul transmite glandelor suprarenale avertismentul care declanseaza instinctul de aparare. Prin secretia hormonilor adrenalina si cortizol in principal, in acel moment apare reactia de ”lupta sau fugi”. Acesta reactie produce schimbari chimice si de dinamica in corpul nostru fizic deoarece acesta este pregatit doar pentru aparare si are nevoie sa raspunda cu intregul lui potential. Dar, atunci cand sunt produsi prea multi hormoni de aparare pe o perioada indelungata de timp, organismul este suprasolicitat atat fizic cat si emotional. Astfel, capacitatea de auto-vindecare si regenerare celulara este mult incetinita si apare procesul de imbatranire.

Creierul nostru nu face diferenta intre imaginatie si realitate!

Pe de alta parte, creierul nostru (fizic vorbind), nu face diferenta intre imaginatie si realitate, deci nu stie daca “pericolul” la care noi ne gandim, uneori foarte intens, este real, daca se intampla aici si acum sau este doar potential (deci nu contine toti factorii necasari pentru a putea spune ca se va intampla sigur).
Stagnarea pentru o perioada mai lunga de timp intr-un mod de gandire tip “ingrijorare”, duce adesea la declansarea starilor de anxietate, panica, depresie. Toate aceste temeri raman ca informatie in corpul fizic si incetinesc din ce in ce mai mult procesul
natural de regenerare al organismului si de auto-vindecare.

Relaxarea mentala si fizica permite refacerea organismului!

Pentru a creste rezistenta organismului sau ceea ce numim sistem imunitar, este important sa mentinem un timp cat mai mare starea de relaxare.

Situatii care creeaza blocaje:
O parte dintre situatiile in care, prin modul in care alegem sa interpretam evenimentele, reusim sa aducem si sa mentinem starea de incordare in corpul nostru, sunt:
- o situatie pentru care cauti un raspuns sau o solutie si aceasta cautare pare fara iesire
- esti intr-un impas din punct de vedere familial, personal, profesional, financiar, etc.
- doresti sa afli ce ti se potriveste cu adevarat in viata
- iti doresti sa faci o schimbare majora dar iti este frica sa nu fie un esec si sa pierzi si ceea ce ai acum
- ai nevoie sa-ti imbunatatesti realtiile cu cei dragi sau cu persoane care conteaza pentru tine si nu gasesti metoda potrivita sau chiar nu crezi ca poti s-o faci
- ai senzatia ca a trecut timpul si nu mai poti face anumite lucruri din cauza varstei, contextului social, familiei, banilor, tarii in care esti, etc.
- traiesti o ingrijorare legata de vita/sanatatea ta sau a celor dragi
- ai un diagnostic medical care te mentine in starea de incordare mentala si emotionala
 
Cum ne poate ajuta NLP-ul in aceasta privinta?

1. Ne invata sa ne gestionam emotiile!
Putem realiza acest lucru prin neutralizarea raspunsurilor emotionale nedorite, modificand “partile” emotiei si anume ritmul, tempo-ul, intensitatea, cadrul temporal si implicarea personala.
In NLP se utilizeaza frecvent lucrul cu modalitati si submodalitati, adica exact aceste “aspecte” ce definesc emotiile noastre. De exemplu, anxietatea are de obicei un ritm rapid, inegal si este intotdeauna legata de viitor. Depresia are un ritm lent, egal si este legata de trecut sau prezent. Daca modificam cel putin unul dintre aspectele emotiei respective, aceasta se va schimba in ceva mai confortabil.

2. Opreste tendinta de amanare a deciziilor si actiunilor!
Avem deseori tendinta sa amanam luarea unor decizii sau pasirea in actiunea concreta necesara atingerii unor obiective, datorita faptului ca ni se pare ca nu suntem capabili sa le facem, ca nu le putem indeplini perfect, ca nu e momentul potrivit, ca nu avem timp suficient, ca poate suparam pe cineva sau ca pur si simplu ne este teama de o schimbare mai mare in viata noastra.
Toate aceste amanari “ataca” lent dar sigur stima de sine, avand ca efect scaderea increderii in propria persoana, in oameni, in viata, in actiuni, in rezultat, in proces, etc. si favorizeaza aparitia starilor de depresie si anxietate sau a starilor psihice alterate.
Putem opri amanarea prin trecerea de la aspecte de amanunt prea mult disecate, la o privire de perspectiva asupra situatiei, privire care ne aduce detasare emotionala, constientizarea a ceea ce este cu adevarat important si ne poate infatisa aspecte pe care nu le-am luat in calcul pana atunci. De asemenea, putem avea acces la aceste aspecte nelucrate si neexplorate si in cazul in care “vederea” noastra este mult prea mult cantonata in perspectiva, in lucruri de ansamblu si invatam sa ne aplecam catre amanunte necesare atingerii obiectivului. Aceasta schimbare se poate face in NLP utilizand mai multe tehnici, dintre care putem aminti una dintre cele mai eficace, Chunking-ul.

3. Permite asigurarea preventiei necesare
In societatea in care traim azi, preventia, desi se vorbeste desptul de mult despre ea si este destul de mult promovata, este insuficient realizata faptic. Este important sa luam in calcul faptul ca este mult mai usor, mai rapid si mai ieftin chiar sa previi decat sa tratezi.
Daca am invata ce sa facem cu emotiile noastre neplacute, cu durerile noastre interioare, cu temerile noastre, am detine o paleta mai larga de instrumente de adaptare la viata si probabilitatea de a solicita o interventie psihologica sau chiar medicala s-ar micsora foarte mult.
 
Cine sustine conferinta?
Laura-Maria Cojocaru Trainer NLP (IANLP si INLPSI) si Psihoterapeut
 
Andra-Maria Tanasescu – Trainer NLP (IANLP si INLPSI), formare in psihoterapie de cuplu si familie, instructor dans si dans-terapie
 
Cine sunt eu, Laura-Maria Cojocaru?
Sunt un calator ca si tine prin aceasta viata, o persoana care a acceptat frumusetea acestei aventuri de a te lasa surprins de fiecare zi asa cum este ea, in plenitudinea ei cu toate aspectele destinate evolutiei si bucuriei sufletesti. Iubesc oamenii, animalele, natura, soarele si luna deopotriva, caldura si racoarea, albul si negrul, deoarece am invatat ca in fiecare exista ceva util si din fiecare putem alege sa construim bucurie, frumusete si, mai ales, noi si noi forme pentru a atinge cea mai buna varianta a noastra.
Ce am invatat in aceasta viata? Ca este foarte important sa ne dam voie sa recunoastem ca implinirea vine din a face ceea ce te reprezinta cu adevarat. Ca a face ceea ce te reprezinta cu adevarat, presupune sa-ti asculti cu sinceritate copilul interior si atunci cand rade, dar mai ales cand plange si sa gasesti variante pentru a-l face sa se simta iubit si in siguranta.
 
Cat tine conferinta si ce cuprinde?
Intreaga Conferinta dureaza in jur de 3 ore structurate astfel:
a. 1 ora - prezentarea despre ce se intampla in corpul nostru, ce facem cu mintea si cum producem schimbarea
b. 1 ora si 45 de minute - workshop-ul in care invatam si exersam lucrul cu mintea, emotiile si corpul nostru, invatam si exersam schimbarea
c. 15 minute - sesiune de intrebari
 
Contributie: 30 lei/persoana.Se considera inscrise persoanele care au achitat cel putin cu 24 de ore inainte contributia de 30 lei in contul: RO73INGB0000999904400681, Cojocaru Maria-Laura.
 
 

Inscriere Conferinte si Workshop-uri

Daca doriti sa va inscrieti la una dintre conferinte sau la unul dintre workshop-uri va rog sa completati formularul de mai jos, selectand evenimentul dorit:
Nume si prenume (*)
Introduceti informatia ceruta!

Email(*)
Introduceti corect informatia ceruta!

Telefon(*)
Introduceti numarul de telefon!

Adresa(*)
Introduceti adresa!

Oras(*)
Selectati un oras!

Alege evenimentul(*)

Selecteaza evenimentul dorit!

Cate persoane veniti(*)
Scrieti nr. de persoane!

Cum ai aflat de eveniment(*)
Bifeaza una sau mai multe optiuni!

Cine ti-a recomandat evenimentul(*)
Introduceti numele persoanei!

Se considera inscrise DOAR persoanele care fac dovada platii!
Ataseaza dovada plata avans
Ata